Om os

“Jeg havde helt glemt hvor fantastisk det er at få fortalt en historie”

Vi er Foreningen Syddjurs Fortællescene og elsker gode mundtlige fortællinger. Den glæde vil vi gerne dele med andre i Syddjurs. Både de fastboende og gæsterne.

Mundtlig fortælling er særlig ved, at det foregår i nuet. Nok er historierne forberedte, men ikke statiske. De farves af stemningen i rummet, af publikum, af fortælleren selv. Mundtlig fortælling er i højeste grad et møde mellem lytter og fortæller.

Historier er ikke kun noget, der fortælles for børn. Børn skal have masser af historier, men glæden ved at få en god historie, forsvinder ikke med barndommen.

Så historier er for både børn og voksne i alle aldre.

Mundtlig fortælling er en ældgammel kunstform, vel nok den ældste. Den er stadig, ikke bare i live, den er også særdeles levende. Vi vil gøre plads for både det gamle og det nye.

Syddjurs Fortællescene blev dannet som forening i 2022 og er ikke et stationært sted, men en arrangør af begivenheder, hvor publikum kan møde flere fortællere og flere slags fortællinger, og det kan være på skiftende lokaliteter. Foreningen Syddjurs Fortællescene kan være enearrangør, men oftest vil det være i samarbejde med partnere og vi har altid historiefortælling som omdrejningspunkt.

Bjarne Jensen fortæller